Tijdelijk geen reserveringskosten voor jeugdboeken

Ouders zijn in verband met de kosten terughoudend in het reserveren van jeugdboeken.

Bibliotheek Haaksbergen heeft besloten om tijdelijk voor jeugdleners tot en met 15 jaar geen reserveringskosten te berekenen voor reserveringen uit eigen collectie en uit de collectie van bibliotheken in Overijssel. Die kosten bedragen normaliter 0,50 euro per object. De kosten voor landelijk reserveren (10.00 euro per object) blijven wel bestaan.

Er is hiertoe besloten, omdat Bibliotheek Haaksbergen leesbevordering voor kinderen zeer belangrijk vindt en omdat de bibliotheek merkt dat ouders in verband met de kosten terughoudend zijn in het reserveren van jeugdboeken. “Wij willen dat kinderen blijven lezen, dus we hopen hiermee de leners tegemoet te komen”, aldus Daniëlle Bekkers.

Helaas geldt bovenstaande niet voor volwassenen. Dit vanwege het feit dat er voor de bibliotheek ook (transport)kosten gemaakt moeten worden wanneer men iets reserveert. Het lenen van volwassenmaterialen op de jeugdpas is niet mogelijk. Het systeem is zo ingesteld dat dat niet kan. Volwassenen moeten zelf een abonnement hebben om die materialen te kunnen lenen.

Bezoek de website van bibliotheek Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet