Tip voor de meivakantie!

Extra feestelijke Uzin Utz Sport- en Doedag.

Op vrijdag 6 mei is er van 13.00 tot 16.00 uur voor jong en oud weer van alles te doen op het Ontmoetingspark de Greune. Een aantal organisaties als Uzin Utz, Los Hoes, Smallsteps, Aveleijn, Noaberpoort, Fysiotherapiepraktijk Noordman, Go Dance, Bonifatiusschool, De Kameleon, Montessorischool, HV Stormvogels, TVV en SV Bon Boys maken dit samen in de meivakantie mogelijk.

De Uzin Utz sportdag op 6 mei is dit keer extra feestelijk, want na afloop van de sportieve activiteiten is het nodige te vieren. In het park is bijvoorbeeld volop aandacht voor biodiversiteit en er is ook een foodtruck geïnstalleerd. Voor de mensen die hieraan meegedacht hebben, de mensen die de handen uit de mouwen hebben gestoken, alle sponsoren en de Burgemeester en Wethouder van de gemeente Haaksbergen zullen dan de nabije toekomstplannen uit de doeken worden gedaan. Zo zal het speelschip ‘YISBO’ in gebruik worden genomen samen met de beweegroute door Haaksbergen.

Speelschip YISBO

Het speelschip wordt in augustus geplaatst en is geschikt voor jong en oud. Het is zo ontwikkeld dat anders getalenteerde mensen, slechtzienden of mensen bijvoorbeeld gebruik makend van een rolstoel er ook plezier van hebben. Yalp is het bedrijf dat het speelschip met de naam ‘YISBO’ heeft ontwikkeld en zij zullen deze middag alvast een inkijkje bieden in hoe het speelschip eruit komt te zien.

Biodiversiteit in het Ontmoetingspark

Samen met en dankzij de Provincie Overijssel en Uzin Utz is er in het Ontmoetingspark volop aandacht voor biodiversiteit. Dat betekent dat er bomen, planten en struiken geplant zijn en dat er een moestuin aangelegd is. Hiermee komt er letterlijk ruimte voor planten, dieren en insecten om te kunnen leven. De kennis, het enthousiasme en de betrokkenheid van zowel de mensen van de Provincie, Manager Duurzaamheid Annette Schumer van Uzin Utz als John Haarman, Robert Breukers, Oude Tanke en Richard Belfshof hebben dit mogelijk gemaakt.

Uzin Utz Sport- en Doedag

“Voor Uzin Utz staat de verbinding met Haaksbergen hoog in het vaandel en daarom vinden we het niet alleen leuk, maar ook waardevol deze dag te organiseren. Daarnaast is het ‘Science Lab’ dat ik deze keer namens Uzin Utz organiseer een mooie en laagdrempelige manier om de Haaksbergse jeugd kennis te laten maken met hoe het is om in een laboratorium te werken.” aldus Rob te Lintelo, Teamleider Arturo R&D van van Uzin Utz.

Op vrijdag 6 mei is jong en oud welkom om op het Ontmoetingspark de Greune om mee te doen aan één van de workshops. Voor de kinderen staat het volgende op het programma: dansen, rolstoelbasketbal en het Uzin Utz Science Lab. Volwassenen kunnen deelname aan: Jeu de Boules, Oud-Hollandse spelletjes en Wandelen.

Wil je meedoen aan de Uzin Utz Sport- en Doedag, stuur dan een e-mail naar: ikdoemee@ontmoetingsparkdegreune.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Ontmoetingsparkdegreune

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen