Toneelgezelschap De Plankeniers speelt ‘Buurtbewoners’

Wie houdt van traditionele cultuur kan zijn hart ophalen in Rekken. Daar voert toneelgezelschap De Plankeniers in de periode van 23 tot en met 29 juni een aantal avonden een openluchtspel op.

‘Buurtbewoners’ is een blijspel van de uit het Gelderse Laren afkomstige auteur Henk Straalman, die ook zelf één avond aanwezig zal zijn. Het stuk dat al enige tijd geleden werd geschreven – er werd in het script bijvoorbeeld nog melding gemaakt van guldens – is door regisseur Mark Lentink aangepast aan deze tijd en is nog steeds actueel. Het gaat – om met boer Willem-Jan Boerkamp te spreken – over de ‘import’ die meer en meer het platteland bewoont. Hij is de enigste boer in zijn omgeving en krijgt een alternatieve buurman die ongetrouwd samenwoont. Deze Leo Jansen, een veganist, houdt zich bezig met geneeskrachtige kruiden en verkoopt deze. Zijn vrouw is kuntenares. Wanneer Leo een op zijn stukje land gevonden kostbare munt laat taxeren, raakt iedereen geïntrigeerd door de waarde ervan.

Het spel – waarin voertuigen en zelfs een hondje te zien zijn – wordt opgevoerd in het weiland tegenover camping Den Borg in Rekken. Vanwege de vele regen en de zompige staat van het terrein is besloten de eerste voorstelling van zaterdag 22 juni te annuleren. Derhalve vindt op zondagmiddag 23 juni om 14.00 uur de eerste voorstelling plaats. Daarna volgen nog uitvoeringen op 26, 28 en 29 juni.

Er is een publiekstribune die plaats biedt aan zo’n honderdvijftig mensen. Het terrein opent een uur voor aanvang van het stuk.

Kaarten kunnen ter plekke of bij café Kerkemeijer worden gekocht. Toegangskaarten zijn inclusief een kop koffie/thee/ranja. Tickets kosten achttien euro en kinderen tot en met twaalf jaar betalen de helft van de prijs.

Kijk voor meer informatie op de website van de Plankeniers

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst en foto: Hanneke Straten
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet