Uitstel van betaling voor zzp’ers en ondernemers

Er zijn momenteel diverse mogelijkheden om uitstel van betaling te krijgen als u door de coronacrisis in financiële moeilijkheden bent gekomen.

Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting
U stuurt een brief met een verzoek om uitstel van betaling waarin u aangeeft dat u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Zodra de Belastingdienst uw verzoek heeft ontvangen krijgt u automatisch uitstel van betaling voor 3 maanden.
Voor de loon- en omzetbelasting doet u het verzoek als u aangifte heeft gedaan. Voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting doet u dit zodra u een aanslag heeft ontvangen of niet meer kunt betalen.

De brieven moeten uitsluitend naar dit adres gestuurd worden:
Belastingdienst
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Gemeentelijke belastingen
Voor alle belastingen waarvoor u een aanslag ontvangt of ontvangen heeft van GBTwente. U kunt uitstel aanvragen voor alle openstaande bedragen. U hoeft per RSIN- of KvK nummer maar één keer een aanvraag in te dienen. 
U kunt hier uitstel aanvragen.

Waterschapsbelasting
Een ondernemer of zzp’er die om uitstel vraagt krijgt standaard uitstel van betalen tot en met uiterlijk 31 augustus 2020.
Betaalt de aanvrager de belastingaanslag in termijnen via automatische incasso, dan stopt dit proces ook. Na 31 augustus verlengt het incassoschema met de niet geïncasseerde termijnen.
U kunt hier uitstel aanvragen.

Banken
Een aantal banken heeft een aanvullende maatregel aangekondigd om kleinere ondernemers te ontzien. Gezonde bedrijven krijgen van de banken 6 maanden uitstel van aflossing op hun leningen tot 2,5 miljoen euro. Het gaat om klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank.
Als u uitstel van betaling wilt, moet u contact opnemen met uw bank.

Pensioenfondsen
De pensioensector heeft aangekondigd bij te willen dragen, maar door wettelijke voorschriften beperkt ruimte voor te hebben. Werkgevers die door de coronacrisis zijn getroffen kunnen zich melden voor een mogelijke betalingsregeling. Ook is het maken van afspraken over een soepeler betalingstermijn bespreekbaar, binnen de wettelijke mogelijkheden. Daarnaast kan het invorderingsbeleid bij het innen van de premies worden versoepeld, bijvoorbeeld door geen incassobureaus in te schakelen of administratieve boetes op te leggen.
Neem contact op met uw pensioenfonds als u niet meer aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *