Van ruilen komt geen huilen

Ondanks de plaatselijke regenbui, waren de meeste duiven ’s avonds weer thuis

Vrijdagavond 4 september werden door 12 leden van De Vale Doffer maar liefst 241 duiven ingekorfd voor de 3e natourvlucht vanuit de nieuwe losplaats Burdinne te België.
Omdat zaterdagochtend nog enkele regenbuien over Oost-Nederland trokken, werden de duiven pas gelost om 11.30 uur. Met een westenwind keerden de duiven huiswaarts en alleen de duiven die het kompas goed hadden staan vlogen rechtstreeks naar Haaksbergen. Het gros van de duiven omzeilde de plaatselijke regenbui die rond 14.00 uur over Haaksbergen trok.

Andre Siegerink, vrachtwagenchauffeur van beroep, had zaterdag 5 september dienst en hoopte door zijn werktempo nog hoger op te voeren dan normaal, toch op tijd thuis te zijn om zijn duiven weer te zien komen. Om 13.30 uur was Andre klaar met de papier-ophaaldienst. Na snel de vrachtwagen geparkeerd te hebben bij de rest van het wagenpark van Langezaal, snelde Andre naar huis. Andres duif had echter geen zin in een nat pak en was al thuis voor zijn baas zijn thuiskomst live mee kon maken. Reeds om 13.57 uur was de duif, die met bijna 85 kilometer per uur was teruggevlogen naar Haaksbergen, over de antenne gelopen, waarna deze door het kloksysteem automatisch werd geregistreerd. De duif, verkregen uit een ruil met een duivenliefhebber uit Deventer, bezorgde Andre de zo felbegeerde eerste plek in de vereniging. Van ruilen kwam dus in dit geval geen huilen. Andre kon zijn bos bloemen in ontvangst nemen en zijn vrouw Karin hiermee verblijden. Plek 2 was voor Thijs Boomkamp en het podium werd gecompleteerd door Bart Goering.