Verkoop Odink & Koenderink aan Staka Groep afgerondDe verkoop van Odink & Koenderink aan de Staka Groep is afgerond. Vrijdag 27 maart heeft de officiële overdracht van de activiteiten plaatsgevonden. Hiermee is de overname van Odink & Koenderink voltooid en hoort het bedrijf nu officieel bij de Staka Groep.

Eind 2019 is de overeenstemming bereikt tussen ABB en de Staka Groep over de verkoop van een substantieel deel van de productie activiteiten van Odink & Koenderink B.V. in Haaksbergen. Vanaf die tijd is er gewerkt aan het voorbereiden van de processen voor de uiteindelijke overdracht.

Odink & Koenderink Nederland B.V.

Odink & Koenderink Nederland B.V. is vanaf nu de officiële entiteit van het bedrijf. Na een korte bedrijfssluiting, van 27 t/m 31 maart zal Odink & Koenderink vanaf 1 april 2020 als zelfstandige entiteit de bedrijfsvoering hervatten.

Terug naar haar roots

Als zelfstandig bedrijf, kan Odink & Koenderink nu ‘terug naar haar roots’ en zich weer richten op daar waar haar kracht altijd gelegen heeft: het leveren van totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk. Binnen dit steeds veranderende landschap, zal Odink & Koenderink haar ruim 100 jaar aan kennis en expertise in gaan zetten om vernieuwende oplossingen te blijven ontwikkelen. De komende tijd wordt er dus vooral geconcentreerd op productinnovaties. Verder gaat er gewerkt worden aan de flexibiliteit en de optimalisatie van het productieproces.

Over Odink & Koenderink

Odink & Koenderink Nederland produceert maatwerk totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk, waaronder RVS & ModuCenter verdeelsystemen, en laagspanningsrekken. De systemen worden volledig in-house geëngineerd, geproduceerd & geassembleerd en als gecertificeerde totaaloplossing geleverd. Odink & Koenderink is gevestigd in Haaksbergen en werd opgericht in 1920. Vanaf 27 maart 2020 is het bedrijf onderdeel van de Staka Groep.

Over de Staka Groep

Staka is een producent van schakelkasten en dakluiken, gevestigd in Oosterhout. Staka werd in 1956 opgericht en startte met de import van antennes en toebehoren. In de jaren ‘70 begon Staka met de productie van RVS montagekasten. In 2006 werd Staka overgenomen door Eric Masclee.