VIDEO Al 30 jaar Brood & Banket van Marcel Spikker

Bakkerij Spikker heeft zelfs speciaal voor kinderen twee zelf ontwikkelde broden.

Marcel Spikker is sinds 1991 eigenaar van de Brood & Banket winkel op de hoek van de Jonkheer von Heijdenstraat en de Zeedijk. Als medewerker van de toenmalige eigenaar nam hij bakkerij Busschers over. In de eerste jaren was er alleen de banketbakkerij, al snel werd er ook brood gebakken.

Al heel jong werkte Marcel in de bakkerij (Busschers) en nu, op zijn 52-ste, vindt hij het nog steeds een prachtig vak. Het is ook een pittig beroep. Zijn vrouw Nancy ondersteunt hem hierin volledig en is iedere dag in de winkel.

Bij Marcel Spikker Brood & Banket heeft u de keus uit zo’n zestig soorten brood. Iedere dag vers. Naast het traditionele trio wit, bruin en volkoren is er nog veel meer te kiezen. Zo verkoopt de bakker ook bijvoorbeeld koolhydraatarm brood, zoutloos brood, spelt en meergranen soorten. Bakkerij Spikker heeft zelfs speciaal voor kinderen twee zelf ontwikkelde broden: boerenbruin en boerenmix. Een product dat net iets zachter is en voor de kleine eters als een mooie opstap kan dienen. De boerenbruin en boerenmix zijn puur natuur, net als de ‘volwassen’ broden.

Marcel bakt zowel het brood als al het banket zelf. Zijn slagroomtaarten zijn volgens velen ongeëvenaard, maar ook de bonbons en chocolaterie zien er volgens de aanwezige klanten prachtig uit en smaken volgens hen erg lekker.

Voor de klanten is er deze week ook iets feestelijks: naast iets lekkers is er een tas aanbieding, speciaal ter ere van het 30 jarig jubileum.

Kijk voor meer informatie op de website van Bakkerij Spikker

Kijk hier voor meer over Ondernemen in Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Tekst: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet