VIDEO Buurse heeft weer zin in de verlichte carnavals optocht

Dit jaar zal op 11 februari de dertiende editie van de verlichte carnavals optocht gehouden worden.

Licht uit, spot aan! Dit jaar zal de dertiende editie van de verlichte carnavals optocht gehouden worden. Praalwagens en loopgroepen hebben zicht uitgedost met duizenden kleurrijke lampjes. De optocht zal dit jaar bestaan uit 8 kleine en 14 grote wagens, 18 loopgroepen en 7 prinsenwagens. Na afloop is er een gezellige afterparty bij Café Winkelman

Buurse is op zaterdag 11 februari vanaf 18:00 uur afgesloten. Rondom Buurse zijn parkeerplekken waar je je auto kunt neerzetten. Als u richting Buurse rijdt wordt dit aangegeven. Om 19:00 uur gaat de straatverlichting uit en wordt het startschot gegeven!

Route Verlichte Optocht

Het startpunt is op de Alsteedseweg. Vanaf hier rijdt de optocht naar kruispunt ‘de Handwijzer’ om daar rechtsaf te slaan de Broekheurnerweg op. De route vervolgt zich langs langs Eetcafé Winkelman en slaat vervolgens rechtsaf de Noor in tot Gemeenschapshuis de Trefkoel. Hier slaat de stoet linksaf de Ekkersweg op. Daarna rechtsaf de Goorden, Kleuvert, wolterinkbree in om vervolgens weer linksaf de Noor op waar het eindpunt is.

Kijk voor meer informatie op de website van de verlichte optocht Buurse

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet