VIDEO Cultuurmakers – André Grobbink

André Grobbink is deze keer onze cultuurmaker. De in Haaksbergen woonachtige kunstenaar gebruikt metalen voorwerpen om zijn ideeën vorm te geven.

In de omgeving van Haaksbergen vind je een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Wat een rommelige schuur lijkt, is de werkplaats van André Grobbink. Hij maakt hier de mooiste kunst van oud ijzer en weet precies te vinden wat hij nodig heeft. André kan hier naast zijn werk als onderhoudsmonteur, heerlijk zijn hobby uitoefenen en dat hij zichzelf inmiddels als kunstenaar ziet, is niet voor niks.

Schetsen maakt hij niet, hij weet in zijn hoofd wat hij wil maken. Soms duurt het een poos, en verzamelt hij van alles in bakken tot hij inspiratie heeft. Of een ander heeft een idee en André realiseert dit.
Hij zegt zelf: “Kom maar langs, dan kun je zien wat er allemaal is en wat er kan”.

En op de vraag: wat maakt nou dat je een kunstenaar bent, is hij heel duidelijk: “Je moet een beetje gek zijn, de rest gaat vanzelf”.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van André Grobbink

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet