VIDEO Cultuurmakers – Brasscessity

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan de brassband Brasscessity.

Het is zondagochtend, mooi weer en ergens tussen St. Isidorushoeve en Hengevelde. In een omgebouwde varkensschuur oefenen de bandleden van Brasscessity. En dat doen ze elke week, want de hippe muziek, goede muzikanten, fijne locatie en vooral het enthousiasme van het publiek maken dat de onderlinge sfeer in de band zo goed is. En die sfeer is weer terug te horen in de muziek.

Ze hadden zelf nooit gedacht dat ze zo succesvol zouden worden, maar inmiddels laat Brasscessity geen gelegenheid voorbij gaan om op te treden. Buiten, binnen, op scholen in theaters, overal kom je ze tegen.

Brasscessity is een brassband, met blazers, een drummer en een toetsenist. Een dirigent is niet nodig, de band is met acht leden klein genoeg om op gehoor te spelen. En soms geeft iemand een signaal aan het einde, zodat iedereen tegelijk stopt.

Het repertoire varieert van oud tot modern. Wat ze spelen is afhankelijk van wat het publiek wil. Het mooiste is natuurlijk als het publiek meezingt en gaat dansen. En dat doen de bandleden zelf ook, want ze geven graag een eigen draai aan een nummer.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Brasscessity

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview, montage, tekst en eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet