VIDEO Cultuurmakers – Constance van Wolferen

Constance van Wolferen is deze keer onze cultuurmaker. De in Haaksbergen woonachtige videografe maakt o.a. de cultuurmakerportretten van RTV Sternet.

In de omgeving van Haaksbergen vind je een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Ze staat het liefst ergens waar ze niet in beeld is, doet regie of staat achter de camera en maakt montages. 40 Jaar geleden was filmmaken maar voor een enkeling weggelegd, dus ging ze fotografie studeren. Zo leerde ze de kneepjes van het vak, waar het om techniek en beeld ging.

Constance maakt videoportretten van kunstenaars en andere cultuurmakers. Iemands passie en kracht vangen in een beeldverhaal, dat is een kunst op zich. Het liefst gaat ze op pad met haar cameraman Johnny. Samen vormen ze een team en hebben ze al menig kunstenaar in beeld gebracht.

RTV Sternet publiceert elke zondag een cultuurmakersportret op www.haaksbergeninbeeld.nl. Dit kan een korte video, een aflevering van Kunstblik of een geschreven interview zijn.

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet