VIDEO Cultuurmakers – Galamiddag HKV de Keiensleppers

HKV De Keiensleppers is de grootste en oudste carnavalsvereniging van Haaksbergen.

Bij het Hagen verzorgde de Haaksbergse Karnavalsvereniging de Keiensleppers haar galamiddag voor de ouderen en mindervaliden van Haaksbergen. Prins Brian en zijn adjudant Martijn hadden er zin in. Leuke acts, dansjes en muziek kwamen voorbij. Veel gezelligheid en sfeer in de volle zaal.

Over HKV De Keiensleppers

Op 13 oktober 1967 is de carnavalsvereniging HKV De Keiensleppers opgericht in het dorpje Haaksbergen. Tijdens het carnavalsweekend staat Haaksbergen beter bekend als ‘t Asscherdorp. Binnen de vereniging zijn verschillende groepen actief, zo zijn er de Raad van 11, de Prinsengarde, de Kiezelsleppers, de Jeugdraad, de Dansmarietjes en de Dansgarde.

Iedere groep heeft zijn eigen taak. Zo ondersteunen de Raad van 11 en de Dansgarde de Stadsprins en zijn adjudant tijdens het carnavalsseizoen, zodat er overal mooie en onvergetelijke feestjes ontstaan en ondersteunen de jeugdraad en de dansmarietjes de jeugdprins en de jeugdadjudant.

De vereniging kent twee soorten prinsen, een Stadsprins en een Jeugdprins. Deze prinsen zijn meestal niet lid van de vereniging maar worden dat na hun prinsenjaar wel. Zo blijft de vereniging HKV de Keiensleppers groeien.

Maak meer mee tijdens de carnaval als je lid bent van de vereniging

De meeste mensen denken dat carnaval een feestje is dat rond februari/maart een weekend lang plaatsvindt. De echte carnavalskenner weet dat carnaval officieel al begint op de elfde van elfde. De elfde van de elfde betekent de elfde maand, november, op de elfde dag. Dus op elf november begint voor alle verenigingen het carnavalsseizoen.

Het getal 11 betekent het gekkengetal en staat gelijk aan carnaval. Op deze dag wordt de nieuwe Stadsprins benoemd en kunnen alle andere uittredens beginnen. De Keiensleppers zoeken onder andere de andere verenigingen in Haaksbergen op, maar ze gaan ook naar Hengelo, Enschede en zelfs naar Heino.

Voor de jeugdleden zijn er weer andere uittredens, zodat zij zich niet ongemakkelijk voelen bij alle ouderen en andersom, dat de ouderen zich niet ongemakkelijk voelen bij de jeugd. Tijdens de verschillende uittredens zijn er optredens van de Dansmarietjes en van de Dansgarde.

Kijk voor meer informatie op de website van HKV de Keiensleppers

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet