VIDEO Cultuurmakers – Gé Veldmaat houdt van kleuren

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Gé Veldmaat.

Gé Veldmaat houdt van kleuren

Ge Veldmaat is fotograaf, woont in Diepenheim en houdt van kleuren. Met name van afwijkende kleuren. ‘We hebben het toestel altijd bij ons, want je weet nooit tevoren wat je tegenkomt. Het gaat om het moment, waarop je iets aantreft, dat de moeite waard is. Dan ga je kijken, opnemen, terugkijken en nog eens kijken en eventueel opnieuw opnemen. Het gaat vooral om het juiste moment’.

Het maakt niet uit waar hij met zijn vrouw op het moment verblijft. ‘Dat kan zowel in Diepenheim als op Tenerife zijn. Het gaat mij vooral om de kleuren en wellicht nog meer om de afwijkende kleuren. Wat dat betreft kan de stand van de zon heel veel in kleuren veranderen. Dat mooie beeld kun je treffen bijvoorbeeld bij een aquaduct in Spanje, maar je hoeft er niet perse voor in het buitenland te zijn. Ook in Nederland zijn er mogelijkheden en kansen in overvloed’.

Compacte camera

Gé Veldmaat gebruikt het liefst een compacte camera, die hij altijd bij zich kan dragen en die niet heel gecompliceerd is. Hij noemt het een ‘bridge-camera’. ‘Bij voorkeur gebruik ik een eenvoudige camera met veel mogelijkheden. Het beeld moet zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven, van bewerkingen achteraf houd ik niet zo. Ik vind het fijn om later aan anderen de werkelijkheid te laten zien.

Ach ja, soms wil iemand een foto kopen. Omdat iemand dat een keer wilde, heb ik de foto op ‘geborsteld aluminium’ laten afdrukken en ‘van eigenaar laten veranderen’.

Kijk voor meer informatie op de website van Arti Rita

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Ton van Rijswijk
Camera: Marron Aarnoudse en Laurence de Groot
Montage: Marron Aarnoudse
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet