VIDEO Cultuurmakers – Ida Hartlief

Een tekening vanuit je gevoel zegt zo veel. Ida helpt je om je bewust te worden wat er in je om gaat.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Ida Hartlief is vooral bekend om het schilderen van boerderijdieren op pallets. Intussen doet Ida veel meer dan dat en is zij zich meer en meer gaan verdiepen in wat een tekening of schilderij over de maker zegt. Ze heeft een opleiding tot kunstcoach gevolgd en begeleidt graag mensen. Zo schildert ze met iemand, die bijna blind is. Door dan dikker materiaal te gebruiken, is het kunstwerk voelbaar. Want schilderen vanuit je gevoel kan altijd.

Zo’n 20 jaar geleden begon ze met een schildercursus. Dit was een kadootje van haar schoonmoeder. Inmiddels maakt ze kunst in opdracht en geeft workshops. Dat er een helende werking uitging van schilderen of tekenen, dat merkte ze al lang.

Ida Hartlief geeft 2 workshops tijdens Haaksbergen Toont Talent 2023 (HTT23).

Kijk voor meer informatie op de website van Ida Hartlief

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Haaksbergen Toont Talent

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Stefan Willems
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet