VIDEO De Brink heeft nieuwe eigenaar

Goede producten én deskundig advies.

Sawa Visschedijk-van Schaik (39) neemt per 1 januari 2023 de biologische winkel De Brink over. Dat is een droom die uitkomt voor de kersverse eigenaar. “Die duurde 25 jaar, want toen ik voor het eerst de winkel binnenstapte op mijn 15e, was ik op zoek naar een bijbaan”, zegt ze. “Natuurlijk wilde ik dat bij toen nog Reform- én Natuurvoeding De Brink doen, aangezien ik al veel interesse had in goede voeding.”

Het bleef heel lang bij die droom. Sawa ging na de HBO-Verpleegkunde werken in de gezondheidszorg als verpleegkundige en ze deed een master tot Verpleegkundig Specialist. Maar ondertussen voltooide ze ook de 5-jarige HBO-opleiding Natuurgeneeskunde.

Die achtergrond, in de reguliere en in de alternatieve gezondheidszorg, neemt ze mee in de winkel. Naast biologische producten is De Brink ook het verkooppunt voor supplementen en verzorgingsproducten, van leveranciers waar Sawa achter staat.

Natuurvoeding De Brink bestaat al heel wat jaren: het is opgericht in 1990. Er zijn een aantal wisselingen geweest van eigenaar en inmiddels is Sawa de 5e eigenaar, nadat de vorige eigenaren de winkel 17 jaren hebben bestierd. De overdracht was warm: Sawa heeft in aanloop naar de overname meegedraaid in de winkel.

De afgelopen maanden is Sawa bezig geweest met de voorbereidingen. Ze heeft waardevolle contacten opgedaan met leveranciers die biologische producten produceren en/of leveren; en mooie bedrijven bekeken. “Echt fijn om met eigen ogen te zien waar veel producten die in de winkel staan vandaan komen”, zegt Sawa. “Bij Natuurvoeding De Brink proberen we zoveel mogelijk producten lokaal te kopen, en natuurlijk biologisch of biologisch-dynamisch (dat nog een stapje gaat betreft natuur en kwaliteit). In onze winkel zijn de standaard levensmiddelen te koop als verse groente, fruit, zuivel, vlees, droogwaren, lekkernijen en daarnaast wasmiddelen, verzorgingsproducten, etc.”

Voor advies omtrent supplementen kunt u ook zeker terecht. Sawa: “We helpen u graag en adviseren hierover. De supplementen die we verkopen, daar staan we echt achter, zijn veelal van natuurlijke oorsprong en wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.”

Er is nog enig werk aan de winkel, en er komt een nieuw fris logo. Maar met veel hulp van vrienden en familie gaat dat allemaal lukken.

Kijk voor meer informatie op de website van de Brink Natuurvoeding

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Meer Video’s uit Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen

Camera: Chayen ter Braak
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Laurence de Groot en Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet