VIDEO De ClipperS Crew Singers gaan weer van start

Wij zijn een mooi, vriendelijk en hecht 47 “koppig” en 1 vrouw, mannenkoor.

3 leden van het koor de ClipperS Crew Singers, Karel van der Lecq, Willem Overbeek en Wim Karreman kwamen in de studio van RTV Sternet om uit te leggen wie de ClipperS zijn en wat er de komende tijd staat te gebeuren.

De ClipperS zijn in 2011 opgericht als shantykoor door Ard Weeink en John Gaasbeek.
Nadat de jaren verstreken wil Ard een andere weg inslaan om modernere nummers te gaan zingen. De shantyliedjes zingen de heren uiteraard nog steeds maar afwisseling in oude, pop en mooie ballads behoren ook tot het repertoire.
Binnen het koor is er één vrouw, Maureen. Dit geeft een mooie klank kleur aan het geheel. Een warme aanvulling voor de groep.

Corona

De groep is corona goed doorgekomen. Er werden geregeld nieuwsbrieven verstuurd waardoor iedereen op de hoogte bleef en zodoende is de groep compleet gebleven.

Projectkoor

Binnenkort wordt er gestart met een nieuw project. Het Projectkoor.
Dit is een project om mensen laagdrempelig kennis te laten maken wat muziek kan brengen. Vreugde, gezelligheid en alle positieve dingen in het leven maar ook om nieuwe leden te krijgen voor het koor. Wij nodigen mannen, uit Haaksbergen, uit om in een korte periode in een koortje te gaan zingen. Dit duurt 8 weken met als klap op de vuurpijl, samen met de ClipperS, een uitvoering in het theater de Kappen.

Door de jaren heen hebben de ClipperS vele mooie optredens gegeven. Zoals Sail Amsterdam, Keukenhof, Haarmuhle en uiteraard hun eigen optredens in en om Haaksbergen. A.s. 5 mei, tijdens het bevrijdingsfestival, gaan de ClipperS een concert geven op de markt in Haaksbergen.

Kijk hieronder naar dit mooie interview.

Met dank aan het videoteam:
Erna Binnendijk
Seyma Akpinar
Hans Nijhuis
Roel Raven
Gerard van Os
Eelco van den Kerkhoff
Judith Nijlant

Kijk voor meer informatie op de website van de ClipperS Crew Singers

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen