VIDEO De Healthy Fit Truck in Haaksbergen

Marieka Bomers is de eigenaresse van Alivio personal training
Ze zijn 3,5 jaar geleden begonnen met de studio en de Miha Bodytec trainingen. Daarna zijn ze gaan uitbreiden naar small group trainingen en personal trainingen.

In de coronaperiode is het idee van de Healthy Fit Truck ontstaan. In die periode moesten de sportscholen tijdelijk dicht en dan wil je uiteindelijk zo goed mogelijk weer opnieuw beginnen. Je wil natuurlijk zo goed mogelijk weer dingen kunnen aanbieden. Zodoende is de Healthy Fit Truck ontstaan en kunnen we makkelijk alle materialen meenemen.

De Healthy Fit Truck is eigenlijk een sportschool op wielen.
In de bus liggen alle fitnessmaterialen en voorzieningen die ze tijdens het sporten nodig hebben. Als het rond de winterperiode wat donkerder wordt, komen er ook lampen op de truck zodat er in de avonden ook trainingen gegeven kunnen worden.

De Healthy Fit Truck kan eigenlijk overal naartoe, maar ze richten zich voornamelijk op Twente en de Achterhoek. Ze doen nu veel trainingen buiten en willen later ook met de bus naar bedrijven toe om bedrijfsfitnesstrainingen te geven.

De bedoeling van de truck is dat er goede buitentrainingen gegeven kunnen worden. En dat er later ook bedrijfsfitness kan worden opgestart.
Dat betekent dat ze naar bedrijven toegaan en daar programma’s kunnen aanbieden op de parkeerplaats van het beddrijf.
Daar kunnen ze dan allerlei trainingen geven, om de werknemers fit te houden.

Alles is op maat en ze geven voornamelijk les in kleine groepen.
Dat betekent dat de personal trainers ook alle aandacht kunnen geven aan de mensen die bij de truck aan het trainen zijn. Dus als mensen blessures hebben of andere dingen waarmee rekening gehouden moet worden kan dat en wordt de training daar op aangepast worden.

Er kunnen ook workshops voor vrienden en familiegroepen worden gegeven en de truck is zelfs beschikbaar voor kinderfeestjes.
Ze komen dan naar de locatie toe en geven daar de training.
Dat kan bijvoorbeeld een bokstraining zijn, een crossgymles, een small group training of bijvoorbeeld een training voor een mud run, met de trainingen kunnen ze echt alle kanten op.

De reactie op de trainingen zijn heel erg enthousiast en zit er zeker een groei in de buitentraining.
Voorheen werd er veel binnen les gegeven met de trainingen die ze al hadden. “Een paar maanden geleden was het natuurlijk best wel griezelig om dicht bij elkaar te zitten in verband met Corona. Dan is dit gewoon een hele mooie uitkomst, lekker buiten sporten in de frisse lucht.” zegt Marieka Bomers.

De truck zien ze als blijvend en de trainingen willen ze graag alleen maar meer gaan uitbreiden. De trainingen gaan in de winter ook gewoon door.
De trainster zegt: “Of het nou zomer of winter is, de trainingen kunnen buiten gewoon heel mooi doorgaan.”

Camera: Iris ten Hoopen
Interview en montage: Kim Nijenhuis
Tekst en foto’s: Jaimy Waanders

Een productie van RTV Sternet