VIDEO De Vrienden van het Saalmerink helpen een handje

De Vrienden zorgen voor ‘de kers op de taart’.

De Stichting Vrienden van Het Saalmerink zet zich in voor activiteiten van de bewoners van woonzorgcentrum Het Saalmerink. Met een financiële ondersteuning aan diverse projecten en voorzieningen is het mogelijk om zo een bijdrage te leveren aan activiteiten die niet betaald kunnen worden uit subsidie van de overheid. De Vrienden zorgen voor ‘de kers op de taart’.

De coronatijd is al moeilijk genoeg voor iedereen, maar deze ouderen hebben er heel erg veel last van. Ze kunnen weinig buitenstaanders zien en zitten veel op hun eigen kamer. De vrienden van het Saalmerink willen graag deze ouderen een hart onder de riem steken.

Zo is er in de afgelopen jaren een biljarthoek ingericht, de kapsalon voorzien van meubilair, een mat voor koersbal en een duofiets aangeschaft. Jaarlijks worden de kosten betaald van de pannenkoekrit, de viering van de Europese dag van de oudere, een kaart met de feestdagen en traktaties bij feestelijke gelegenheden.

Een voorbeeld van een recente steunactie is de pas gegeven duwrolstoel met wielaandrijving. Dit maakt het voor begeleiders makkelijker om met de ouderen naar buiten te kunnen gaan voor een wandeling. Door middel van donateurs kunnen de Vrienden deze mensen blijven helpen. Zo kunnen er weer voorzieningen en projecten betaald worden, zodat deze mensen door kunnen gaan met het uitvoeren van activiteiten.

Wil jij de Vrienden van het Saalmerink ook helpen? Wordt dan donateur! Je kunt je aanmelden op hun website, door middel van een eenmalige gift. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvanhetsaalmerink.nl

Camera en montage: Iris ten Hoopen
Interview: Jaimy Waanders
Tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Sternet