VIDEO Dolf Ruesink presenteert zijn nieuwe boek

Het boek ‘Bewaar de herinnering’ beschrijft de memorabele jaren 50 en 60.

Op woensdag 4 november overhandigde Dolf Ruesink zijn nieuwe boek ‘Bewaar de herinnering’ in de bibliotheek aan Wim Oltwater van de historische kring en aan Johan Langelaar en Carrie Bruggink van het Kulturhus. In het boek reconstrueert Ruesink (1952) op aandoenlijke wijze aan de hand van foto’s, brieven, tekeningen, schoolschriften, speelgoed, rapporten en z’n spaarbankboekje de memorabele jaren 50 en 60. Door de ogen van een peuter, puber en provo.

Historische Kring Haaksbergen en de Bibliotheek Haaksbergen zijn voor Dolf Reusink twee belangrijke partijen: “Vandaag mocht ik in het Kulturhus Haaksbergen twee bijzondere exemplaren overhandigen aan lokale instellingen die dit dik en dwars verdienen. De Historische Kring Haaksbergen hielp me met prachtig fotomateriaal en een succesvolle ledenactie rond het boek. De Bibliotheek Haaksbergen neemt mijn boek (208 pagina’s) op in de collectie.”

Het was de bedoeling dat Dolf Ruesink in de maand november boekpresentaties zou geven in Theater De Kappen. Helaas, door de nieuwe maatregelen rond COVID-19 is dit voorlopig uitgesteld.

RTV Sternet zocht de schrijver op en had een kort gesprek met hem.

Camera, interview en tekst: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet