VIDEO Een nieuw bedrijf in Haaksbergen: ‘Maisam Kaas’

Een mooi bedrijf met lekkere producten en fantastische mensen.

Maisam Aljundi en Rafeik Khateib wonen sinds 2015 in Haaksbergen. Ze moesten vanwege de oorlog vluchten vanuit Aleppo in Syrië. Het was zeker niet gemakkelijk om een nieuwe start te maken in een nieuw land, de gewoontes, de taal….. alles is eerst zo vreemd.

Na het behalen van de inburgeringscursus keken ze uit naar werk. Maar het is niet eenvoudig om een geschikte baan te vinden als je “zo gebrekkig” Nederlands spreekt.

Ze maakten zelf al hun Arabische kaas, bijzonder lekker en zachter dan de Hollandse kaas en moeilijk verkrijgbaar hier. Familie en vrienden vonden deze zo lekker dat ze op het idee kwamen hier hun werk van te maken. Ze hebben de cursussen gevolgd die hiervoor nodig zijn en nu is hun nieuwe bedrijf geopend aan de M.A. De Ruyterstraat 20 a.

Kom gerust langs om te proeven, te kijken of te kopen. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met andere lekkernijen uit de Arabische keuken, zoals Labna (dikke romige yoghurt) en Shanklish (gekruide kaasbolletjes). We mochten even proeven en het is héérlijk.

‘Maisam Kaas’ is een mooi bedrijf met lekkere producten en fantastische mensen. We wensen ze veel succes.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Maisam Kaas

Camera en montage: Johnny Nassar
interview en tekst: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet