Video Ellen Temmink laat er geen gras over groeien

Voor het eerst, sinds 17 jaar, gaan de koeien naar buiten.

Een prachtige boerderij en mooie zwart/ wit gevlekte koeien staan rustig in de stal te eten. Ze zijn vriendelijk en nieuwsgierig. Het begint al aardig druk te worden. Overal komen mensen vandaan, om op deze zonnige dag, de Familie Temmink te komen helpen.

Melk en Impactboerderij gaat goed samen

Ellen wil graag een impactboerderij starten. Dit is een boerderij waar veel samenkomt, geeft Ellen aan. Wij willen mensen verbinden met de natuur. Coachen en begeleiden van bedrijven.

Ik heb mooi weer besteld en gekregen

In verloop van tijd neemt Ellen het boerenbedrijf over maar tot deze tijd werkt ze samen met haar vriend en haar ouders om voorzichtig over te gaan naar een ander beleid/ systeem. De vader van Ellen had de koeien altijd binnen staan. In overleg hebben ze samen besloten om de koeien in de wei te laten grazen.
“Ik heb mooi weer besteld”, zegt Ellen, “en ik heb het gekregen”, fantastisch!

De grote deur gaat open en een paar koeien lopen naar buiten. Grote ogen en briesend lopen ze richting het gras. Het lijkt alsof ze op eieren lopen. Eenmaal op het gras gaat de galop erin en worden er bokken sprongen gemaakt. Plots staan er een aantal koeien stil en kijken verbaasd om zich heen. “Wat is dit? Wat moet ik hiermee?” Zullen de koeien vast gedacht hebben. Een koe begint gras te eten en spuugt resoluut het gras weer uit! Ze moeten wennen. Over een paar uur lopen ze heerlijk en ontspannend door de wei en vreten ze lekker gras! En zo hoort het!

Bekijk hieronder de video.

Camera: Judith Nijlant
Montage: Judith Nijlant
Een productie van RTV Sternet

Kijk voor meer informatie op de website van Ellen Temmink

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen