VIDEO Engelse Mijlenloop met maar liefst 1000 deelnemers

Maar liefst 1000 deelnemers aan de Engelse Mijlenloop en veel familie en vrienden aan de kant van het parcours en in het centrum van Haaksbergen zorgden voor een ouderwets gezellige sfeer.

Op zondag 26 maart 2023 was het weer zo ver. Hardloopliefhebbers die mee wilden doen moesten zich van tevoren inschrijven. Jong, oud, geoefend of niet: de Mijlenloop biedt mogelijkheden voor allerlei hardlopers. Ook mensen met een beperking kunnen deelnemen. Dit jaar konden kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en mensen met een beperking kosteloos meedoen. Beginnende hardlopers konden meedoen met een hardloopclinic om zich gedegen voor te bereiden op de Mijlenloop.

Het parcours voerde de deelnemers door het fraaie buitengebied van Haaksbergen. Van het dorpshart richting de hoge Es bij de Buurserbeek ging het vervolgens van de Oostendorper Watermolen via het Scholtenhagen weer richting de Markt. Deelnemers aan de 10 mijl legden het parcours twee keer af.

De Engelse Mijlenloop is met zijn typisch Engelse entourage enuitgegroeid tot één van de grootste en leukste recreatieve wedstrijden in het oosten van het land. Bij de Mijlenloop gaat het behalve om de prestatie óók om de sfeer en gezelligheid in het dorp en onderweg. Zowel fanatieke als beginnende hardlopers beleven veel plezier van de hardloopwedstrijd. Niet in het minst door het enthousiaste publiek aan de kant en de mooie route.

De mijlenloop biedt voor elk wat wils: 5 mijl (8,05 km), 10 mijl (16,1 km), een Bedrijvenloop, KidsFunrun, Jeugdloop en een loop voor FrameRunners (2,6 km). Met hulp van een loopfiets leggen deelnemers met een lichamelijke beperking hun parcours af. De FrameRunners en de Jeugdlopers starten bij het AVH-gebouw op Park Scholtenhagen en finishen in het centrum. De overige lopers starten op de Markt.

Kijk voor meer informatie op de website van de Engelse Mijlenloop

Meer over sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Matthijs Prins en Astrid ten Voorde
Montage: Matthijs Prins
Foto: Nico Asbroek
Een productie van RTV Sternet