VIDEO Haaksbergen krijgt er een rotonde bij

De nieuwe rotonde komt op het kruispunt van de Hengelosestraat met de Veldmaterstraat en de Raaweg.

Haaksbergen krijgt er een rotonde bij. Het kruispunt van de Hengelosestraat met de Veldmaterstraat en de Raaweg is – vooral in de spits – erg druk en onoverzichtelijk. De aanleg van een rotonde moet hierin verbetering brengen. Vanuit de Haaksbergse gemeenschap kwam het verzoek om een oplossing te vinden. Omwonenden en wijkraden hebben vervolgens meegedacht. Resultaat is het plan voor een rotonde met een vrijliggend fietspad en een nieuwe inrichting van het openbaar groen.

Na de zomervakantie start de aanleg. Het kruispunt gaat langere tijd op de schop. Want ook ondergronds moet er van alles gebeuren. Nu er toch werkzaamheden gaan plaatsvinden wordt ook de kans gegrepen om de riolering, kabels en leidingen te vervangen. Het echte werk start na de vakantieperiode, in de derde week van augustus. Tot die tijd vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. Lindes in de buurt van de kruising zijn inmiddels al verwijderd en tijdelijk op het grasveld aan de Sweelinckstraat geplaatst. De lindes krijgen te zijner tijd een nieuwe bestemming. Ook worden er proefsleuven gegraven door nutsbedrijven.
Rotondes in Haaksbergen

Het nut van een rotonde

Haaksbergen heeft een flink aantal rotondes. Een rotonde is een relatief vlotte en veilige manier voor het oversteken van een kruispunt. Niet op ieder kruispunt is echter plek voor een rotonde. Bij de aanleg van de singels in Haaksbergen kon vanaf het begin ruimte vrijgemaakt worden voor een rotonde. Gelukkig kan er op de kruising van de Hengelosestraat ook eentje komen om het verkeer beter te reguleren.

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet