VIDEO Het vijfjarig Automaatje reed al 10.000 keer in Haaksbergen

Dinie was de 10.000e bijrijder van het ANWB Automaatje.

Heico Rubbing reed de 10.000e rit met mevrouw Dinie Brummelhuis naar het gemeentehuis, waar zij beien bij de hoofdingang verwelkomd werden door Burgemeester Rob Welten en Ton Harmsen, ouderenwerker en oprichter van Automaatje Haaksbergen. Ook aanwezig was Xander van Pelt, ANWB medewerker en bedenker van het ANWB Automaatje vervoersysteem.

Sociaal contact

Sociaal contact leggen tussen hulpvragers met vervoersprobleem en vrijwilligers, die hun vrije tijd beschikbaar stellen, staan voorop. Wie gebruik wil maken van het ANWB automaatje moet 2 werkdagen van te voren de rit bestellen. Op telefoonnummer 053 5734596 zitten vrijwilligers klaar om de rit in te plannen door op zoek gaan naar een beschikbare vrijwilliger.

Hoewel de vrijwilligers van het ANWB Automaatje er alles aan doen om de rit mogelijk te maken kunnen zij hiervoor geen garantie bieden. Het Automaatje heeft geen vervoersverplichting. De klant betaalt per gereden kilometer 35 cent aan de chauffeur waarbij gerekend wordt vanaf de voordeur van de chauffeur. Op dit moment heeft ANWB Automaatje 51 vrijwilligers ter beschikking, die gebruik maken van hun priveauto. De vrijwilligers bepalen zelf hun beschikbaarheid.

Regiotaxi

Aangezien het ANWB Automaatje geen 100% garantie biedt, kan men altijd ook een aanvraag indienen bij de WMO voor een regiotaxikaart. De regiotaxi is ook bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking.

Kijk voor meer informatie op de website van de Noaberpoort Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en tekst: Astrid ten Voorde
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet