VIDEO Het Zij aan Zij boodschappenkastje is nu al een groot succes

‘Het is fijn dat wij dit kunnen doen voor mensen die het wat minder hebben’.

Natasja en Dorien zijn verbaasd dat het initiatief van zij aan zij voor dit boodschappenkastje nu al zo’n groot succes is. Nog maar 10 dagen is het kastje open en er wordt heel goed gebruik van gemaakt.

Het Zij aan Zij boodschappenkastje is een kastje met, zoals de naam al zegt, boodschappen. Je mag er iets uithalen, brengen of ruilen. De initiatiefnemers willen hiermee Haaksbergenaren helpen die het niet breed hebben, maatschappelijke betrokkenheid creëren en verspilling verminderen.

Door verschillende redenen zijn er mensen die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Natasja en Dorien hopen dat het boodschappenkastje deze mensen helpt: ‘dus schroom niet om gebruik van het kastje te maken. En natuurlijk roepen we mensen op die iets kunnen missen om producten in het kastje te zetten.’

Op vrijdag 1 juli werd het Zij aan Zij boodschappenkastje officieel geopend door wethouder/locoburgmeester Jan-Herman Scholten samen met leerlingen van de Bonifatiusschool.

Er is bewust gekozen voor de omgeving van een school. Het is voor kinderen leerzaam om maatschappelijk betrokken te zijn. De leerlingen gaan het kastje ‘beheren’. Dit houdt bijvoorbeeld in om het kastje netjes houden en te controleren of er producten over-de-datum zijn die weg kunnen. Ook zijn de eerste boodschappen door de kinderen verzameld en in het kastje gezet.

Kun jij iets uit het kastje goed gebruiken? Neem het gratis mee.

Iets in het kastje zetten of ruilen mag ook, graag zelfs maar alleen houdbare producten.

Het Zij aan Zij boodschappenkastje is een initiatief van Zij aan Zij Haaksbergen en wordt mede mogelijk gemaakt door t Gilde Haaksbergen en Burbach Makelaars.

Zij aan Zij Haaksbergen bestaat uit een groep van 15 vrouwen uit Haaksbergen, die zich inzetten voor lokale doelen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Zij aan Zij Haaksbergen

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet