VIDEO Hoezo met 80 achter de geraniums?

TV Oost maakte opnames van Trees Poodt, met bijna 80 jaar nog lang niet achter de geraniums.

Trees Poodt wordt zaterdag 21 november 80 jaar. Dat wil niet zeggen dat ze al achter de geraniums zit. Integendeel: ze fietst nog 2x per week stevige tochten op haar racefiets bij de Haaksbergse Toer-en fietsclub. Dat doet ze al meer dan 25 jaar en ook nu ze 80 wordt, wil ze dat volhouden.

Ze is heel haar leven al zo sportief. Samen met haar man fietste ze lange tochten naar de Middellandse zee en Santiago de Compostela bijvoorbeeld. Ook heeft ze samen met Hennie Kuiper de Alpe d’Huez beklommen. Daarnaast wandelt ze veel en zwemt ze nog elke week haar baantjes. Door Corona kan haar verjaardag niet groot gevierd worden, maar 80+1 is ook leuk voor een feest.

De HTFC is een fietsclub in Haaksbergen, met veel leden. Voor ieder is er wel een groep om mee te fietsen. De HTFC wil een fietsclub zijn waar leden in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 99 jaar een sportieve uitdaging kunnen vinden op recreatief niveau. Dit doet zij door fietsgroepen te creëren die op verschillende niveaus fietsen en door het organiseren van, en deelnemen aan verschillende tochten. Zo is er voor jong en oud, getraind en ongetraind, een uitdagend aanbod.

Kijk voor meer informatie op www.htfc.nl

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet