VIDEO Initiatief ‘Buurse Kik Vuuroet’ wil Buurse toekomstbestendig maken

‘Buurse Kik Vuuroet’ wil Buurse toekomstbestendig maken

Wandel mee op zondag 26 september en laat u informeren.

Buursenaren maken zich zorgen over het verdwijnen van voorzieningen in Buurse en ze vinden ook dat er meer samengewerkt moet worden om deze voorzieningen te behouden. Dat was een belangrijke uitkomst van een enquete die in 2018 werd uitgezet onder de inwoners.

De zorgen zijn niet onterecht. Zo dalen de leerlingaantallen van de basisschool gestaag. Het aantal leerlingen is meer dan gehalveerd in de afgelopen 15 jaar. De basisschool kent in 2021 78 leerlingen, in 2006 waren dit er nog 173.

Van de website van Kijk Vuuroet: “In Buurse hebben we veel mooie initiatieven, er is veel betrokkenheid, er wordt veel georganiseerd en er is een grote saamhorigheid.
Tegelijkertijd hebben we ook hier te maken met vergrijzing en teruglopende leerlingaantallen. Dat merken we binnen alle geledingen. Van basisschool tot voetbalvereniging, van muziek- tot volleybalvereniging. Als we alles zo laten zoals het nu is, gaan er – zoals in veel kleine dorpen in Nederland nu al gebeurt – in Buurse veel maatschappelijke voorzieningen verloren. We zien overal dat het gevolg daarvan is dat dorpen leeglopen, omdat er zich geen jongeren en jonge gezinnen meer willen vestigen. Dat willen we graag voorkomen.”

Het initiatef ‘Buurse Kik Vuuroet’ organiseert op zondag 26 september een wandeling. De organisatoren willen de deelnemers dan informeren over het maatschappelijk vastgoed in Buurse. U kunt met de wandeling starten tussen 12 en 16 uur op de parkeerplaats bij de Trefkoel.

Kijk voor meer informatie op de website van Buurse Kik Vuuroet

Kijk video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet