VIDEO Interview met Dario Prinsen over de BoerBurgerBeweging (BBB)

‘Laat boeren boeren. Laat ondernemers ondernemen.’

Het Haaksbergse gemeenteraadslid Dario Prinsen (28) staat op de kieslijst van de nieuwe, landelijke politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB). Het doel van die partij is om ‘het platteland naar Den Haag te brengen’.

Op de lijst van BBB staan veel boeren en dat is geen toeval. Prinsen vindt dat de boeren steeds meer onder druk komen te staan. Als hij verkozen wordt in de Tweede kamer is dat voor hem een speerpunt. Ook vindt hij dat de landelijke politiek te veel gericht is op de randstad, terwijl de rest van Nederland net zo belangrijk is. Twente heeft bijvoorbeeld ook een heel mooi landschap en dat moet bewaard blijven.

Prinsen: ‘Met veel trots mag ik mij sinds vandaag kandidaat voor de 2e kamerverkiezingen noemen. Als je het niet eens bent met het beleid dat gevoerd wordt dan moet je het heft zelf maar in handen nemen. In de afgelopen 2 jaar heb ik veel geleerd tijdens mijn periode als gemeenteraadslid in Haaksbergen. Hierbij heb ik gemerkt dat veel zaken een paar treden hoger gewoon door de keel worden gedrukt van de lokale overheden. Als voorbeeld kun je hierbij denken aan de zonnevelden waar menig mens niet vrolijk van wordt. Je merkt pas echt hoe ver de agenda van Den Haag speelt als je in de politiek zit. Het is daarom ook te gek voor woorden dat we mooie vruchtbare gronden gaan gebruiken voor een eindeloze duurzaamheidsopdracht.

Het wordt weer tijd dat we baas worden in eigen land en daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de BoerBurgerBeweging. Dit is een nieuwe partij die opkomt voor gezonde boeren, burgers, maatschappij, planten, bodem, dieren, economie en onderwijs. Een partij die met beide benen op/in de grond staat. De wijze woorden die eerder gebruikt zijn. “Laat boeren boeren. Laat ondernemers ondernemen.” Wees trots op het mooie landschap, natuur en leefomgeving die we nu nog hebben en laten we zorgen dat we dit voor volgende generaties kunnen blijven behouden.’

Voor meer informatie zie: BoerBurgerBeweging.nl

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Tekst: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet