VIDEO IVN Haaksbergen organiseert Slootjesdag

IVN Haaksbergen (Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie) organiseerde een slootjesdag op het mooie Lankheet in Haaksbergen.

Meerdere groepjes kinderen, verdeeld over de dag, hadden zich opgegeven om naar kokerjuffertjes, kikkervisjes, watertorretjes, bootsmannetjes ofwel rug -zwemmertjes, baby’s van de libellen te zoeken in het water op het Lankheet.

Wat waren de kinderen enthousiast. Ook de ouders, oma’s en opa’s deden volop mee. Het ene kind was verbaasder dan het andere over wat ze allemaal tegenkwamen in het water. Met een schepnet scheppen door het water en wat je gevangen hebt in een loeppotje doen en dan gaan bewonderen. Uiteraard werden de beestjes weer terug in het water gezet.

Tja en als je het langs het water wel hebt gezien en de temperatuur is lekker dan loop je door het water om nog meer beestjes te vinden. Het was geweldig om te zien hoe de kids zich in de wereld van de fauna storten.

Het IVN Haaksbergen verbindt mens en natuur. Zij laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staat altijd centraal.

Op 26 juni 2021 organiseert IVN Haaksbergen een Modderdag in de mooie IVN-bloementuin, IVN-gebouw, Dievelaarslaantje 2 , Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van IVN Haaksbergen

Meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Judith Nijlant
Een productie van RTV Sternet