VIDEO Jan Herman Scholten: besluitvorming Marktplan wordt in 2024 afgerond

RTV Sternet interviewt wekelijks een lid van het Haaksbergse college, deze keer is het de beurt aan Jan Herman Scholten.

Besluitvorming Marktplan medio 2024 klaar

Het politieke interview duo van Rijswijk en Oltwater zat deze keer aan tafel met Jan Herman Scholten, de wethouder die onder meer over wonen, vastgoed, verkeer en vervoer gaat.

Vanzelfsprekend kreeg het Marktplan extra aandacht, want het ‘uur U’ nadert na ruim 30 jaar minder geslaagde besluitvormingsprocessen en behandeling van steeds nieuwe plannen in de Gemeenteraad van Haaksbergen. Het nu voorliggende plan (in feite een herziening van het bestemmingsplan) is de fase van de ‘indiening van zienswijzen’ ingegaan.

Natuurlijk ligt er ook een zienswijze van de gezamenlijke supermarktondernemers, dat thans wordt beoordeeld door ambtenaren, externe deskundigen en advocaten. Vanzelfsprekend kon Scholten daar inhoudelijk niets over zeggen, hij zal het commentaar op de zienswijze nog moeten voorleggen aan de gemeenteraad, die er uiteindelijk over beslist. Dat verwacht hij nog net of net na de zomervakantie.

Bezwaren MBS en diverse onderwerpen

De wethouder is in gesprek gegaan met de MBS en met ontwikkelaar/bouwer ter Steege over de bezwaren van de MBS tegen de bouwplannen op het OD&K terrein. Of dat betekent, dat de MBS de bezwaarprocedure bij de Raad van State intrekt zal moeten worden afgewacht.

Verder kwamen nog diverse onderwerpen aan de orde, zoals het bouwen aan de randen van Haaksbergen en de plannen rond het viaduct over de Buursestraat.

Meer over politiek in Haaksbergen

Meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Opname: Jolanda Bouwmeesters, Thomas van Eeuwijk, Jesse Nieuwenburg, Mike Regtop, Michel van der Voort, Constance van Wolferen
Interview: Ton van Rijswijk en Wim Oltwater
Tekst: Ton van Rijswijk
Montage en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet