VIDEO Jan Slotman gedecoreerd tijdens lintjesregen 2022

De Historische Kring kan al jaren rekenen op de vrijwillige inzet van Jan Slotman, net als de Stichting Schaapskudde Haaksbergen.

Jan Slotman start zijn vrijwillige activiteiten in het jaar 2000, bij het wekelijkse onderhoud van de begraafplaats én in het bestuur van de Pancratiuskerk. Als penningmeester van de stuurgroep Parochieverband Haaksbergen had hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van de fusie met een nieuwe St. Franciscusparochie voor geloofsgemeenschappen in Haaksbergen, Buurse en Boekelo. De bisschop van Utrecht heeft hem hiervoor onderscheiden met de Willibrordpenning. De Historische Kring kan ook al jaren rekenen op zijn vrijwillige inzet, net als de Stichting Schaapskudde Haaksbergen.

Op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt weer de Algemene Gelegenheid plaats, die in de volksmond bekend staat als de Lintjesregen. Koninklijke onderscheidingen zijn er dit jaar voor Haaksbergenaren Nilgün Büyür, Gea ter Heide, Mahmut Celik, Leon Leeters, Hendrik-Jan Scheggetman, Henri Scholten, Jan Slotman en Jan Wibbelink. Alle acht worden zij door burgemeester Rob Welten voorzien van de bijbehorende decoraties.

Camera: Seyma Akpinar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen