VIDEO Jubileum voetbalvereniging Bon Boys

Groot feest voor de Bon Boys: 90 jaar en nog vol ambities.

SV Bon Boys is de grootste voetbalclub uit Haaksbergen. De naam van de vereniging was oorspronkelijk Rooms Katholieke Sportvereniging Bonifatius Boys, later nam zij de naam aan die zij in de volksmond al lang had gekregen.
Sv Bon Boys Haaksbergen is opgericht op 22 februari 1934. Dit gebeurde nagenoeg gelijktijdig met de stichting van de parochie HH Bonifatius en Gezellen in de destijds nog niet aan Haaksbergen vastgegroeide wijk de Veldmaat. De eerste naam was dan ook RKSV Bonifatius Boys. Medio de jaren ’90 werd de voorvoeging ‘rk’ definitief losgelaten en werd de vereniging officieel ‘algemeen’.

Als clubkleuren werden gekozen groen (symbolisch voor het weiland) en rood (het bloed dat vloeide toen Bonifatius bij Dokkum werd vermoord).
Bon Boys, zoals de afkorting al gauw luidde, zwierf in de eerste veertig jaar van haar bestaan regelmatig door de wijk. Er werd gevoetbald op verschillende locaties, veelal onder primitieve omstandigheden. Vanaf 1970 ontstond dankzij een gemeentelijke inspanning het sportcomplex De Greune, waarvan Bon Boys de eerste hoofdgebruiker werd. Nu deelt de voetbalvereniging het complex met de handbalvereniging Stormvogels en de Tennisvereniging Veldmaat (TVV).

De komende tijd zal er bij Bon Boys tal van activiteiten georganiseerd worden om dit 90-jarig jubileum te vieren. Op 13-7 staat een sponsortoernooi Bon Boys 90 jaar op het programma, op 30-8 is er een voetbalcafé en op 31-8 een voetbal- en speldag voor jeugd t/m 17 jaar. Voor iedereen is er op 31-8 een feestavond met als thema: #RoodGroenVerbindt.

Kijk voor meer informatie op de website van de Bon Boys

Meer over sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet