VIDEO KappeNow week 9: Jolanda Klunder, Peter Reudink, Frans Winkelhuis en Frits van der Lee

KappeNow is de wekelijkse talkshow van RTV Sternet. In deze aflevering hebben we Jolanda Klunder, Peter Reudink, Frans Winkelhuis en Frits van der Lee.

In deze aflevering van KappeNow ontmoeten we Jolanda Klunder. Zij komt vertellen over de muziekluisterclub.

Peter Reudink is voorzitter van de markt in Haaksbergen. Hij vertelt hoe dat zo is gekomen en waarom de Haaksbergse markt zo gezellig is.

Frans Winkelhuis is lid van het CDA en heeft zitting in de Gemeenteraad. Wie is Frans precies en hoe is hij in de politiek terecht gekomen? In deze aflevering van KappeNow komen we het te weten.

Frits van der Lee is kunstenaar en musicus. Het geluid dat hij weet te produceren uit zijn hangpan is betoverend. Maar ook met zijn digitale kunstwerken creëert hij een droomwereld, door een mix van zijn favoriete afbeeldingen in elkaar te verweven.

Begonnen op de sociale academie en daar z’n draai niet gevonden, begon Frits met schilderen op de kunstacademie. Toen daar een nieuwe stroming ontstond, die media combineerde en meer gericht was op wat je in gedachten had, kwam hij op zijn plek. Het liefst combineert hij foto’s tot kunstwerken. ‘Er gaan veel meer uren zitten in het maken van een schilderij dan in een digitaal kunstwerk. Hierdoor blijft de kunst betaalbaar. En bovendien kun je meerdere exemplaren van hetzelfde kunstwerk maken’.

Intussen heeft Frits ook zijn liefde voor ritmes verder ontwikkeld. Het liefst speelt hij op de hangpan, een Zwitserse variatie op de drum. De hangpan is een melodieus percussie instrument.

Kijk alle afleveringen van KappeNow

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Aan deze opname werkten mee:
Jolanda Bouwmeesters, Thomas van Eeuwijk, Erik Loman, Jesse Nieuwenburg, Noah den Ouden, Mike Regtop, Ton van Rijswijk, Britt van Viegen, Constance van Wolferen.
Montage en eindredactie: Michel van der Voort
KappeNow is een productie van RTV Sternet