VIDEO Kerst bi’j Roos

Kerst bi’j Roos, dat betekent weer gezellig samen eten met Kerst.

Het idee is al een aantal jaren oud, maar ook dit jaar wordt weer op Tweede Kerstdag de bijeenkomst “Kerst bi’j Roos” georganiseerd. Dit jaar is het een lunch met het karakter van een brunch bij de Bon Boys, dat wederom gastvrijheid levert. Rozemarijn en Freek Jan lichten toe waar het om gaat, Rozemarijn van Dijk is de initiatiefnemer en naar haar is de jaarlijkse ontmoeting ook genoemd. Op z’n Twents natuurlijk, dus niet gewoon “Bij Roos”, maar Bi’j Roos. Freek Jan ter Haar is vooral verantwoordelijk voor het financieel beheer van de stichting en voor de sponsoring. En vanzelfsprekend kan de organisatie rekenen op talloze vrijwilligers, die voor de voorbereiding en “bediening” zorgdragen.

Sponsoring en doelgroep

De doelgroep bestaat uit “eenzame mensen”. Elk jaar worden mensen uitgenodigd (dit jaar zijn het er weer zo’n 35), waarvan bekend is, dat ze de kerstdagen in volstrekte eenzaamheid doorbrengen. Dit wil niet zeggen dat ze eenzaam zijn, trouwens. Juist voor die mensen wordt gezorgd voor een ontmoeting met anderen, die ook alleen zijn met kerst, maar die wel behoefte hebben aan contact met lotgenoten. Rozemarijn en Freek Jan lichten zorgvuldig toe, dat mensen zich niet zelf kunnen aanmelden voor de bijeenkomst bij de Bon Boys, maar dat hulp- en zorgverleners de organisatie attenderen op “kandidaten”.

Aan sponsors geen gebrek overigens, er zijn ruim voldoende bedrijven en middenstanders, die met veel genoegen hun bijdrage leveren aan dit bijzondere evenement, zowel met financiele- als met materiele bijdragen.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Kerst bi’j Roos

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, regie en montage: Team RTV Sternet
Interview: Wim Oltwater en Ton van Rijswijk
Tekst: Ton van Rijswijk