VIDEO Kledingwinkel “Stefania” geopend

Speciaal voor Oekraïnse vluchtelingen is in de voormalige dr. Ariënsschool een kledingwinkel geopend. Reden voor een feestje.

De winkel is geopend door de vrijwilligerscoördinator Annette, de burgemeester en een Oekraïnse bewoonster. Hier is een feestje van gemaakt voor iedereen, die geïnteresseerd was. Er was zelfs een modeshow op een rode loper.

De laatste weken hebben veel Haaksbergse vrijwilligers zich ingespannen om een tweedehands kledingwinkel op te zetten. Dit voor de Oekraïnse bewoners van de dr. Ariëns. Zij kunnen gratis kleding uitzoeken. Velen hebben weinig kleding kunnen meenemen, doordat ze moesten vluchten.

De bewoners nemen de coördinatie van de winkel zo langzamerhand van de vrijwilligers over. Hierdoor krijgen ze een stukje dag invulling.

De winkel heeft tijdens de officiële ceremonie de naam onthuld gekregen van ‘Stefania’, genoemd naar de titelsong van het winnende nummer bij het Eurovisie songfestival. Dit was een ontroerend moment voor alle aanwezigen.

De kledingshop ‘Stefania’ is voor de Oekraïense bewoners van de Ariëns geopend op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag van half 2 tot half 4.

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Camera: Janet Overbeeke
Interview en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet