VIDEO Klimaat escaperoom

Spannend was hij wel. Dat hij een reëel beeld van de toekomst geeft is een beetje eng.

Op de markt kon je binnengaan in een escaperoom, om je bewust te worden van de klimaatveranderingen. Eenmaal binnen hoorde je een radiobericht dat er een orkaan in aantocht was en vrijwel direct werd het donker! De stroom viel uit en om dan te ontdekken hoe je veilig uit dit huis kon ontsnappen was nog niet heel eenvoudig.
Gelukkig kon je altijd ontsnappen door op de rode noodknop te drukken.

Ook in Twente merken we de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan overlast en schade door hitte, droogte en extreem weer. Daar ontsnappen we niet aan, maar we kunnen er wél wat aan doen! Help mee door jouw huis en tuin water- en hitteproof te maken.

In het interview vertellen medewerkers van de gemeente over wat die klimaatverandering voor ons kan betekenen en ook is er een actie gestart om je tuin te verduurzamen. De gemeente heeft kortingsbonnen voor maximaal 150 regentonnen. De bon kan besteed worden bij drie winkels in Haaksbergen: Groencentrum Buurse ’t Niej’n hoes, de Welkoop en Gamma. De kortingsbonnen kunnen aangevraagd worden via www.sterinsamenduurzaam.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Groen Blauw Twente

Meer duurzaamheid in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Britt Viegen
Interview: Christa Wensink
Montage: Mika Bossink
Een productie van RTV Sternet