VIDEO Kunstblik – René Guillot

René Guillot is een groot en veelzijdig Kunstenaar met een hoofdletter K!

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen. Steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp genieten van cultuur.

In Haaksbergen en de omgeving zijn veel cultuurmakers en kunstenaars actief. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

René Guillot is een groot en veelzijdig Kunstenaar met een hoofdletter K! Deze uitgesproken karakteristieke humoristische man heeft zijn sporen dik verdiend in de kunstwereld. De werken van René zijn uitermate herkenbaar en zijn stijl is kleurrijk en krachtig.

Deze kunstenaar schildert niet alleen, zijn vaardige handen kunnen overal een uniek kunstwerk van maken, waarbij hij een motorzaag of lasapparaat niet schuwt.

Elk jaar reist hij af naar zijn geliefde Curaçao, naar de kathedraal van doornen, en zijn dreamcatcher. Gelukkig voor ons wil hij toch zijn mooie woonboerderij en gallerie in Usselo niet verlaten.

Naast zijn liefde om te creëren speelt René ook gitaar in de band ‘rootbrain’. Groovy, funky, bammmm!!!! Een interview met René is een enorm feest. Hij heeft zo veel meegemaakt en kan daar uren boeiend en vol humor over vertellen.

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de website van René Guillot

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van René Guillot

Kijk voor meer informatie op de instagram pagina van René Guillot

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet