VIDEO Kunstproject Zien & Doen

De 18e keer Zien & Doen expositie door basisschool leerlingen is geïnspireerd door het werk van Jan te Wierik.

Kinderen uit Haaksbergen en Buurse maken in het project Zien en Doen kunst, met als doel gewoon doen in plaats van denken. ‘Kijk maar als je een stuk karton afscheurt, of je daar wat in kunt zien’ zegt Ludmilla van der Spoel.

Ludmilla van der Spoel en Caroline van Ockenburg zijn de kunstenaressen die dit project 18 jaar geleden hebben opgezet. Ze vragen de kinderen om te kijken naar kunst in de kunstzaal in Haaksbergen. Ze worden dan geholpen om op een andere manier te kijken naar kunst om zo zelf meer te ontdekken. Dit wordt gedaan door drie vragen aan ze te stellen: wat zie je?, wat denk je? en wat voel je? Door dit te vragen worden de kinderen meer betrokken bij de kunst en kunnen ze inspiratie opdoen.

In de werkplaats van Ludmilla en Caroline worden door de kinderen de kunststukken van karton gemaakt. Ze hebben hiervoor 1,5 uur de tijd gekregen en op zondag 7 april werden de stukken gepresenteerd in dezelfde kunstzaal waar ze inspiratie hebben mogen opdoen. De tentoonstelling was een groot succes met veel trotse ouders, grootouders, broertjes en zusjes en natuurlijk mooie kunstwerken.

Kijk voor meer informatie op de website van Project zien & doen

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Jesse Nieuwenburg, Christa Wensink en Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Montage: Mike Regtop en Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet