VIDEO Leon Leeters gedecoreerd tijdens lintjesregen 2022

De heer Leeters zet op een bevlogen manier zijn juridische en bestuurlijke kennis en zijn contacten in om van betekenis te zijn voor de Haaksbergse gemeenschap.

Leon Leeters begon zijn vrijwilligersloopbaan al in 1985. Vanaf dat moment zette hij zich jarenlang in voor goede doelen. Hij speelde een grote rol in de professionalisering van het bestuur van het basisonderwijs in Haaksbergen. Veel Haaksbergse organisaties konden op zijn inzet rekenen: van RTV Sternet, Historische Kring Haaksbergen, de Haaksberse Ondernemers Vereniging en de VVV tot de voedselbank, de Wereldwinkel en het Taalhuis Haaksbergen. De heer Leeters zet op een bevlogen manier zijn juridische en bestuurlijke kennis en zijn contacten in om van betekenis te zijn voor de Haaksbergse gemeenschap.

Op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt weer de Algemene Gelegenheid plaats, die in de volksmond bekend staat als de Lintjesregen. Koninklijke onderscheidingen zijn er dit jaar voor Haaksbergenaren Nilgün Büyür, Gea ter Heide, Mahmut Celik, Leon Leeters, Hendrik-Jan Scheggetman, Henri Scholten, Jan Slotman en Jan Wibbelink. Alle acht worden zij door burgemeester Rob Welten voorzien van de bijbehorende decoraties.

Camera: Seyma Akpinar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen