VIDEO Lintjes voor familie Asbreuk-Meyerink

Ze zorgden samen voor een ommekeer in de zorg, door zorgboerderij Erve Meyerinkbroek te beginnen.

Samen met burgemeester Rob Welten van Haaksbergen staat de familie Asbreuk-Meyerink stil bij het 25-jarig bestaan van hun zorgboerderij Erve Meyerinkbroek. Het door het echtpaar zorgvuldig opgebouwde bedrijf gaat vanaf nu bestierd worden door hun zoon Ruben en schoondochter Stefanie. Met recht een bijzondere gelegenheid, waarbij het de koning heeft behaagd zowel Sjanne als Joseph te eren met een onderscheiding.

Sjanne Meyerink is boerin in hart en nieren. Na haar agrarische opleiding runt zij al sinds 1991 het boerenbedrijf samen met haar man Joseph Asbreuk. Jarenlang was Sjanne daarnaast activiteitenbegeleider in de zorg voor ouderen en gehandicapten. Door de verbinding die zij
maakte, door al in 1998 van Erve Meyerinkbroek een landbouw-, zorg- en educatieboerderij te maken, was zij haar tijd ver vooruit. Dankzij de duidelijke visie op zorg én het agrarische bedrijf was zij landelijk één van de pioniers in de ontwikkeling van zorgboerderijen. Haar rol in het ontstaan van een geheel nieuw landelijk zorgconcept is niet over het hoofd te zien.

Zij geeft vanaf het eerste begin vorm aan de verbinding met de samenleving en aan het maatschappelijk ondernemerschap. Eén van de redenen waarom zij op deze mooie lentedag wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Joseph Asbreuk is een hardwerkende varkenshouder op de boerderij die hij overnam van zijn ouders, als hij via zijn echtgenote Sjanne in aanraking komt met de cliënten aan wie zij zorg verleende. Joseph geloofde in de voordelen van een combinatie van het boerenbedrijf met
zorgverlening. Ondanks kritiek van andere boeren hield hij het vertrouwen en zo ontstond Erve Meyerinkbroek. Met zijn kennis, ervaring en doorzettingsvermogen vertaalde hij het agrarische vak naar de zorgboerderij. Joseph zorgde ervoor dat er volwaardige bedrijfsmatige activiteiten kwamen voor de cliënten van de boerderij. Zijn creativiteit en gouden handen zijn onmisbaar geweest voor de ontwikkeling van Erve Meyerinkbroek en de hele sector Landbouw en Zorg.
Deze man, die de zorgboer een gezicht heeft gegeven, kreeg dan ook door de burgemeester de decoraties opgespeld die horen bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kijk voor meer informatie op de website van Erve Meyerinkbroek

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet