VIDEO Nationale Pannenkoekdag

Op vrijdag 17 maart 2023 vierden we Nationale Pannenkoekdag. Het was dit jaar de 16e keer dat we dit smakelijke feest organiseren!

Nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. In de kantine van de HSC’21 stonden vrijwilligers samen met twee werknemers van AH al vroeg achter de koekenpannen. Meer dan 100 pannenkoeken gingen ze bakken voor de ouderengroep die hier wekelijks bijeen komt.

De schoolkinderen die zouden helpen moesten helaas afzeggen ivm ziekte. Toch werden de ouderen hier vandaag verrast. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek ?

De Nationale Pannenkoekdag startte in 2007, met zo’n 60 deelnemende scholen. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan jaarlijks meer dan 1.000 scholen meedoen! Bijna 100.000 ouderen worden op deze dag door bijna net zo veel leerlingen verwend met zelfgebakken pannenkoeken. En elk jaar doen er weer meer scholen mee.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Pannenkoekdag

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet