VIDEO Roparun doorkomst Haaksbergen

Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun is bestemd voor goede doelen.

Bij Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH) was het zaterdag 4 juni de hele middag feest vanwege Roparunners die een rondje van 400 meter over de atletiekbaan liepen. Het was de eerste doorkomst van de deelnemers aan de Roparun 2022. De editie van dit jaar vertrok vanaf Vliegveld Twente. Na de start in Enschede was Haaksbergen de eerste doorkomst op de route naar eindpunt Rotterdam.

Het goede doel van de Roparun

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Kijk voor meer informatie op de website van de Roparun

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Meer over sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Astrid ten Voorde
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet