VIDEO The GAP Haaksbergen is nu open voor iedereen

Een heerlijke plek voor jong en oud.

Het gat in de markt, waar al 30 jaar veel onduidelijkheid over bestaat, heeft een hele metamorfose ondergaan. Enkele Haaksbergenaren zagen 2 jaar geleden voor zich, dat op deze plek, een park voor alle Haaksbergenaren gerealiseerd kon worden. En dat is ze gelukt! The GAP is, dankzij de medewerking van veel sponsoren, gemeente en uitvoerende handjes, een tijdelijke plek geworden, waar de hele gemeenschap gebruik van kan maken.

Tanja Lammers, één van de initiatiefneemsters, is heel blij met het resultaat. Om een paar mogelijkheden te noemen: je kunt er gewoon spelen, picknicken, er komt een graffiti wand, nerfgun maar ook voor gewoon wandelen is het park geschikt, kortom, een verrijking voor het centrum. Het terrein, waar vroeger De Bron stond, is nog niet helemaal klaar, daar moet het gras nog wat steviger worden.

Het dorpspark The GAP werd om klokslag 12 uur geopend door wethouder Koopman van de gemeente Haaksbergen. Hij hoopt natuurlijk dat hier zo snel mogelijk gebouwd kan worden. Maar zijn enthousiasme over de daadkracht en vindingrijkheid van de Haaksbergenaren, stak hij niet onder stoelen of banken.

Kijk voor meer informatie op de website van The GAP

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Constance van Wolferen, Sander Lagewaard, Wim Bouwmeester
Foto: Judith Nijlant
Interview, tekst en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet