VIDEO Vrijwilligersprijs Overijssel Maria Wielens

Maria Wielens kreeg dit jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijs voor alles wat ze doet voor bewustwording van de waarde van natuur in je omgeving.

Ieder jaar worden er per gemeente vier vrijwilligers aangedragen die een extra blijk van waardering verdienen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. In Gemeente Haaksbergen zijn op maandag 4 december de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Annette Nijhuis.

Maria Wielens is Voorzitter van IVN Haaksbergen en van daaruit heel betrokken waar het gaat om omgang met de natuur in de breedste zin van het woord. Ze zet zich graag in voor vooral de educatie binnen de IVN; haar hart ligt bij het anderen leren omgaan met dat wat we om ons heen hebben en daar vooral verantwoord mee omgaan. Zodat er voor generaties na de onze ook nog een bestaan is.
Ook is ze actief met de zwerfvuilgroep van IVN en werkt daarin samen met CUP-project en de gemeente. De zwerfvuilommetjes van IVN worden goed bezocht en dat is zeker aan Maria te danken.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De provincie Overijssel waardeert en stimuleert de Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers enorm. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel, de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt.

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Christa Wensink
Interview: Christa Wensink
Montage: Finn Pleiter
Een productie van RTV Sternet