VIDEO Werkgroep Grintenbosch krijgt Groene Vrijwilligersprijs

Kinderen leren en zien veel van de natuur dankzij de werkgroep Grintenbosch. Deze werkgroep kreeg dan ook de Groene vrijwilligersprijs van Overijssel.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De provincie Overijssel waardeert en stimuleert de Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers enorm. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel, de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt.

Uitreiking maandag 4 december
Ieder jaar worden er per gemeente vier vrijwilligers aangedragen die een extra blijk van waardering verdienen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. In Gemeente Haaksbergen zijn op maandag 4 december 2023 de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Annette Nijhuis.

Werkgroep Grintenbosch
Sinds kort wordt er in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel.

Sinds 2004 komen basisscholieren uit Haaksbergen jaarlijks in het Grintenbosch. Ze krijgen les van deze enthousiaste vrijwilligers over de natuur in de speciale voorlichtingsschuur Kateaker, wat Twents is voor eekhoorn! Natuurmonumenten biedt het programma aan in samenwerking met IVN Haaksbergen. Inmiddels hebben zeker 2600 basisscholieren kennis kunnen maken met de natuur van het bos. Deze groep vrijwilligers zet zich al bijna 20 jaar belangeloos in voor dit succesvolle project! Zij bereiden de activiteiten voor en zorgen dat ieder kind op zijn of haar manier een natuurbeleving kan ervaren.

Het is prachtig om te zien dat de kinderen van de aangeboden activiteiten genieten en als ze dan zeggen dat ze het jammer vinden om weer terug naar school te moeten, weten de vrijwilligers ‘dat hebben we goed gedaan’. Hoe mooi is het om te zien dat kinderen angsten overwinnen en uiteindelijk toch een slak durven vast te houden. Kleuters die sluipen als een vos of springen als een kikker. De verwondering op de gezichten wanneer ze een spin van heel dichtbij zien in een loeppotje. De groep sluit elk programma af met enthousiaste kinderen.
En dat kunnen wij alleen maar beamen, want zonder deze vrijwilligers kunnen wij dit mooie project niet voortzetten. En daarom verdienen zij de Groene Overijsselse Vrijwilligersprijs!

Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten

Meer onderwijs in Haaksbergen

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Mike Regtop en Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet