VIDEO Wethouder Scholten praat ons bij

RTV Sternet interviewt wekelijks een lid van het Haaksbergse college, deze keer is het de beurt aan Jan-Herman Scholten.

In het wekelijkse interview met een lid van het Haaksbergse college kwam ditmaal wethouder Scholten weer eens aan tafel bij het duo Oltwater/van Rijswijk. En vanzelfsprekend werd de stand van zaken van het Marktplan aan de orde gesteld. Immers de periode van het kunnen indienen van “zienswijzen” is voorbij en dus ontstaat er een beeld van mogelijke bezwaren tegen het plan van betrokken bewoners of ondernemers. Inhoudelijk kon Scholten daar natuurlijk niet al te veel over zeggen, want het is de gemeenteraad, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de reacties op de zienswijzen. Wel kon hij zeggen, dat er in totaal 10 zienswijzen waren ingediend, deels afkomstig van ondernemers, deels van omwonenden. Die worden dus inhoudelijk beantwoord door de raad (op basis van een voorstel van het college).

Scholten blikte ook nog vooruit op de discussieavond, die afgelopen dinsdagavond plaatsvond in de Kappen. Voor die bijeenkomst waren bewoners van Haaksbergen uitgenodigd om mee te denken over de plannen om woningen te gaan bouwen aan de randen van Haaksbergen aanvullend op bouwmogelijkheden in de kern van het dorp.

Volg de politiek uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Meer video’s over Haaksbergen

Opname: Jolanda Bouwmeesters, Mika Bossink, Leroy Lubbers, Noah den Ouden, Finn Pleiter, Michel van der Voort, Constance van Wolferen
Interview: Ton van Rijswijk en Wim Oltwater
Tekst: Ton van Rijswijk
Montage en eindredactie: Constance van Wolferen